Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-1





Ο ΠΑΟΚ τα… είδε όλα στην Τρίπολη, άντεξε όμως στην πολιορκία και με ήρωα τον Πασχαλάκη πήρε πολύτιμο διπλό με 0-1 επί του εξαιρετικού Αστέρα.


«Κάποιες φορές θα κερδίζουμε παίζοντας καλά, κάποιες φορές θα παίρνουμε το αποτέλεσμα...».


Και στο «Θ.Κολοκοτρώνης» ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα και είπε και... ευχαριστώ καθώς επαναπαύτηκε σε ένα καλό πρώτο ημίωρο και στο «δώρο» που του έκανε ο Αστέρας Τρίπολης με το πέναλτι του Κανελλόπουλου στον Μπίσεσβαρ και την εύστοχη εκτέλεση του Βιεϊρίνια για το 1-0. Από εκεί και πέρα και μέχρι το φινάλε του ματς, υπέφερε αρκετά από τους Αρκάδες που είχαν ακόμη και δοκάρι στο 90΄ αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Πασχαλάκη!

Σε ένα γήπεδο που τον έχει «πληγώσει» στο παρελθόν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μοιάζει με κακό... δαίμονα για τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς εμφανίστηκαν πιο ψιλιασμένοι στο παιχνίδι τους, θέλοντας με το «καλημέρα» της αναμέτρησης να επιβάλλουν τους κανόνες τους στο «Θ.Κολοκοτρώνης».

ADVERTISING


Καθοριστικός παράγοντας στην ανάγνωση του... ορεξάτου ΠΑΟΚ έπαιξε ο ιδιαίτερα κινητικός Μιτρίτσα, με τους φιλοξενούμενους να «στοχεύουν» στα δεξιά του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, όπως επισημαίνει διαρκώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου «ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αρχή της αρχής...», κάτι που αποτυπώνεται στην παρούσα φάση και στο γήπεδο: κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ σε κενό χώρο, διαγώνια κίνηση του Μιτρίτσα, σπαταλώντας μία φάση υπό προύποθέσεις. Ενδεικτικό της ανάπτυξης του Δικεφάλου και κατ΄επέκταση της επιθετικής δυστοκίας του ΠΑΟΚ...


Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης είναι σαφές πως διαθέτει μια «σκληροτράχηλη» ομάδα, παίκτες με τρομερή ατομική ποιότητα, που ναι μεν «επαναπαύτηκε» στην αρχή σε έναν δεύτερο ρόλο αλλά δεν δίστασε να... τρέξει τον ΠΑΟΚ στην κόντρα επίθεση, να «τσιμπήσει» κάθε λάθος των ασπρόμαυρων σε στιγμές αδράνειας και σταδιακά να φέρει το ματς στα μέτρα του, ισορροπώντας το α΄ημίχρονο και αναγκάζοντας -μάλιστα- τον Πασχαλάκη σε μια σπουδαία επέμβαση στο 44΄, ίσως στη σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο α΄μέρος.

Με τη διαφορά πως στο 24΄οι Αρκάδες «πλήρωσαν» ακριβά την απερισκεψία του Κανελλόπουλου, ο οποίος πάτησε τον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή ενώ η μπάλα είχε φύγει από τα πόδια του. Ο Μανούχος εξέτασε τη φάση στο VAR και κατόπιν υπέδειξε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Παπαδόπουλου για το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου, γιορτάζοντας με γκολ την 250η συμμετοχή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ανταλλαγή ρόλων στο β΄ημίχρονο, με τον Αστέρα Τρίπολης να αναλαμβάνει τα ηνία του ματς, να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να καταγράφει σωρεία ευκαιριών, βρίσκοντας κενούς χώρους λόγω της στατικότητας του αντιπάλου και απειλώντας κυρίως μέσα από τα στημένα αλλά ο Πασχαλάκης έμοιαζε να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα, βάζοντας φρένο σε Άλβαρες, Ρεγκίς και Μπαράλες. Ειδικά ο τελευταίος έμοιαζε να κάνει ό,τι θέλει στο δεύτερο 45λεπτο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους φιλοξενούμενους!

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της ομάδας του, ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με το ματς να οδηγείται ξεκάθαρα στην σκακιέρα των πάγκων καθώς άμεση ήταν και η απάντηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, κινούμενος με τρία χαφ προκειμένου να ανακτήσει εκ νέου τη «μάχη» του κέντρου αλλά και κάτι από τη ψυχραιμία τους που είχε πάει... περίπατο καθ΄όλη τη διάρκεια του β΄μέρους.

Μαχητικοί μέχρι τέλους οι Αρκάδες, κατέγραψαν με τον συνήθη ύποπτο, Μπαράλες, ακόμη και δοκάρι στο 90', αλλά δεν απέφυγαν εν τέλει την ήττα καθώς πέρα από την τύχη τους, είδαν και έναν Πασχαλάκη να σημειώνει τη μία επέμβαση πίσω από την άλλη. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Κλείνει ιδανικά μια απαιτητική εβδομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα, με το πρώτο τρίποντο της σεζόν σε μια έδρα που θα ζορίσει πολλούς!

https://www.sdna.gr/podosfairo/879981_asteras-tripolis-paok-0-1-vid

Σχόλια