10η Εντολή - Επεισόδιο 8-9-10 Κύκλος 4ος ( video + περίληψη)




Η αστυνομική σειρά του Alpha tv που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον τηλεοπτικό χάρτη, με ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.

10η Εντολή Επεισόδιο 8 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)
Η Λήδα μόλις έχει χωρίσει με τον άντρα της τον Κώστα. Δεν μπορεί να δεχτεί τον χωρισμό τους και κυρίως το γεγονός ότι εκείνος έφυγε για μια άλλη γυναίκα. Απελπισμένη στρέφεται σε κάποια μέντιουμ που υπόσχονται άμεση λύση στο πρόβλημά της και επιστροφή του Κώστα στην αγκαλιά της. Παρά τους αρχικούς της δισταγμούς η Λήδα πείθεται απ’ τα μέντιουμ – την Αιμιλία και τον γιό της τον Δημήτρη – ότι είναι άνθρωποι χαρισματικοί κι ότι με τη ευλογία του θεού κάνουν ότι κάνουν. Οι επισκέψεις της Λήδας πληθαίνουν. Τα μέντιουμ τις αποσπούν χρηματικά ποσά που όσο πάνε και αυξάνονται, με την δικαιολογία ότι «η άλλη γυναίκα έχει δέσει τον Κώστα με μάγια ισχυρά». Η Λήδα κάνει ότι της ζητούν μέχρι τη στιγμή που η Αιμιλία και ο Δημήτρης προσπαθούν να την πείσουν να συμμετάσχει σε σεξουαλικά όργια μαζί τους με την επίφαση του εξαγνισμού, της κάθαρσης. Η Λήδα είναι αποφασισμένη να «λύσει» τα μάγια με τον δικό της τρόπο.
10η Εντολή Επεισόδιο 9 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)
Η Εύα είναι καθηγήτρια αγγλικών. Είναι παντρεμένη με το Νίκο κι έχουν ένα παιδί. Το τελευταίο διάστημα λόγω οικονομικών δυσκολιών ζουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, το μέρος από το οποίο κατάγεται ο Νίκος. Κι ενώ αρχικά βρίσκουν τη στήριξη που χρειάζονται, σύντομα έρχονται αντιμέτωποι με μια φήμη. Στη μικρή πόλη έχει ακουστεί πως η Εύα είναι άπιστη. Κι ακόμα περισσότερο, το παιδί που έχουν δεν είναι του Νίκου. Αρχικά δεν δίνουν σημασία αλλά η πίεση της φήμης εντείνεται. Κι ενώ το ζευγάρι επιχειρεί να κρατήσει την ισορροπία του, σύντομα διαπιστώνουν πως κάτω από τη φαινομενική ησυχία της μικρής πόλης αυτό που κινεί τα νήματα της ζωής τους είναι μόνο ένα συναίσθημα: ο θυμός.

10η Εντολή Επεισόδιο 10 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)
Αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η Στέλλα κι ο Φώτης καταφεύγουν στον πατέρα της Στέλλας, τον Τάσο, και του ζητούν να πουλήσει ένα μέρος από τα κτήματά του. Εκείνος δεν δέχεται την πρότασή τους και τους προτείνει να επιστρέψουν και να εργαστούν εκεί, στο χωράφι. Το ζευγάρι αρχικά αρνείται. Λίγο αργότερα, όμως, και μετά την κατάσχεση του σπιτιού τους, αναγκάζονται να επιστρέψουν. Η προσαρμογή αποδεικνύεται πιο δύσκολη από όσο περίμεναν και σύντομα, εκτός από τις νέες συνθήκες, το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο και με όσα η Στέλλα θέλησε να ξεχάσει όταν έφυγε από το χωριό. Με ιστορίες και πάθη βαθιά ριζωμένα στο χώμα και τους ανθρώπους.
http://toumba-lights.blogspot.gr/2016/04/10-8-9-10-4-video.html

Σχόλια