Ο εγωισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος ενός προπονητή!






Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τα λάθη του Αμπέλ Φερέιρα και την ατολμία του Πορτογάλου προπονητή που στοίχισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη στο ματς με την Ομόνοια.


Άλλη μια ισοπαλία, άλλη μια απογοήτευση από τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την Ομόνοια που έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας.


Ο Δικέφαλος ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, χωρίς διάθεση να δείξει αγωνιστική ανωτερότητα με σωστό ποδόσφαιρο αλλά με την θεωρητική ανωτερότητα των παικτών του και την αναμφισβήτητη ποιότητα τους.




Η εικόνα του α΄ ημιχρόνου, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Οι φανέλες και η ποιότητα, δεν κερδίζουν αγώνες. Τα παιχνίδια κερδίζονται από την σκληρή προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδειξε άλλο πρόσωπο, κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ που δέχθηκε στο 16΄ αλλά έμεινε εκεί…

Η έλλειψη φαντασίας
έχει κάνει προβλέψιμο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ που ναι μεν είχε την υπεροχή, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία για να φτάσει στη νίκη. Οι αλλαγές του Φερέιρα ήταν αναμενόμενες, ο Πορτογάλος δεν τόλμησε να παίξει με δυο φορ, αφήνοντας άδεια την αντίπαλη περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται.



Ο Φερέιρα δεν τόλμησε να αλλάξει το στυλ και το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ όπως έκανε στο ΟΑΚΑ, αλλάζοντας μόνο πρόσωπα, διαχείριση που δεν έδωσε στον Δικέφαλο το γκολ και το τρίποντο που έψαχνε. Η νίκη σπάνια έρχεται όταν την επιδιώκεις με ανορθόδοξο τρόπο.

Η δικαιολογία της δημιουργίας νέας ομάδας δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη δικαιολογία. Όπως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και η απουσία του Καντουρί, όταν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πλούσιο υλικό που αν το διαχειριστεί σωστά η τεχνική ηγεσία, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Η παρουσία 3 αμυντικών σε όλα τα παιχνίδια, ενδεχομένως να μην αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή σε σχέση με το υλικό που διαθέτει στο ρόστερ του ο Δικέφαλος. Αυτό ωστόσο είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει η τεχνική ηγεσία, Αν όχι σε μόνιμη βάση, σίγουρα όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, όπως χθες… Η Ομόνοια αγωνίστηκε με… μισό φορ και ο ΠΑΟΚ είχε καθηλωμένους 3 παίκτες στην περιοχή του.

Ο εγωισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Οδηγεί τους ανθρώπους σε λάθη που δεν αναγνωρίζουν με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο να τα διορθώσουν. Όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, είναι δικαίωμα τους να κάνουν επιλογές που θεωρούν σωστές. Όταν πρόκειται για έναν ολόκληρο οργανισμό, υπάρχουν και οι εναλλακτικοί δρόμοι που ενδεχομένως να προσφέρουν λύσεις…

https://www.sdna.gr/podosfairo/772060_o-egoismos-einai-o-heiroteros-symboylos-enos-proponiti

Σχόλια