10η Εντολή - Επεισόδιο 3-4-5 Κύκλος 4ος ( video + περίληψη)


Η αστυνομική σειρά του Alpha tv που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον τηλεοπτικό χάρτη, με ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.

10η Εντολή Επεισόδιο 3 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)
Η Αλίκη τελειώνει την Ιατρική. Η Ιωάννα εργάζεται στην είσοδο ενός μπαρ. Είναι επίσης πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, η Αλίκη ρομαντική και συνεσταλμένη, η Ιωάννα απαιτητική και κυνική. Είναι, όμως, φίλες από παιδιά και συνεχίζουν να κάνουν παρέα. Χωρίς να έχουν πολλά κοινά σημεία. Τουλάχιστον μέχρι η Αλίκη να ερωτευτεί το Χάρη, ένα πρώην εραστή της Ιωάννας, με μακρά θητεία στη νύχτα και βίαιο χαρακτήρα. Παρά τα φαινόμενα κι ενώ η Ιωάννα είναι δύσπιστη, το ζευγάρι δείχνει να τα πηγαίνει καλά. Ο Χάρης με την επιρροή και τη στήριξη της Αλίκης, αρχίζει και αναθεωρεί τη ζωή της νύχτας και δείχνει ένα καινούργιο πρόσωπο. Δυστυχώς, ένα πρόσωπο που γοητεύει ξανά την Ιωάννα.
10η Εντολή Επεισόδιο 4 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)

Η Αλίνα - αλλοδαπή που ζει χρόνια στην Ελλάδα - έχει μια έφηβη κόρη, την Μίνα. Άριστη μαθήτρια αλλά όχι ιδιαίτερα αγαπητή στο σχολείο εξαιτίας της καταγωγής της. Μοναδική καλή της φίλη, είναι η συμμαθήτριά της, η Χαρά. Η Αλίνα τον τελευταίο καιρό διατηρεί δεσμό με τον Θοδωρή που αγαπά την Μίνα σαν δική του κόρη. Όταν το συμβούλιο των καθηγητών αποφασίζει να ορίσει την Μίνα ως σημαιοφόρο, κάποιοι γονείς αλλά και μαθητές ξεσηκώνονται. Ακόμα και η φίλη της η Χαρά στρέφεται εναντίον της. Ο Θοδωρής συμπαραστέκεται στην Αλίνα και στην κόρη της που δέχονται εκφοβισμό και ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να εκτονώσει την ένταση. Τα πράγματα ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο με τραγικές συνέπειες.
10η Εντολή Επεισόδιο 5 - Περίληψη (Δείτε το video ΕΔΩ)
Τρεις γυναίκες σ’ ένα σπίτι. Η Γεωργία, η Χριστίνα και η μητέρα τους, η Ντίνα. Η Γεωργία κάνει συστηματικά χρήση ναρκωτικών. Η Ντίνα το γνωρίζει και ανησυχεί. Περισσότερο όμως φοβάται μήπως επηρεαστεί η μικρότερη σε ηλικία Χριστίνα. Τρεις γυναίκες σ’ ένα σπίτι με μια πολύ εύθραυστη ισορροπία. Όταν η Χριστίνα βρεθεί νεκρή από υπερβολική δόση ηρωίνης, αυτή η ισορροπία θα τιναχτεί στον αέρα κι η Γεωργία θα πρέπει να επιλέξει. Αν θα παραμείνει στην παθητικότητα και την αυτολύπηση της χρήσης ή θα προσπαθήσει να μάθει ποιες ήταν οι συνθήκες θανάτου της αδελφής της.
http://toumba-lights.blogspot.gr/2016/04/10-3-4-5-4-video.html

Σχόλια